Родителите на ученици от II до V клас от 83

...
 Родителите на ученици от II до V клас от 83
Коментари Харесай

Питат ученици колко получават мама и татко

 Родителите на възпитаници от II до V клас от 83 столични учебни заведения получиха от децата си за домашно шокираща анкета с 33 въпроса за това с какво се отопляват, какви сметки за отопление заплащат, какъв брой стаи има жилището им и даже какъв е месечният приход на член от семейството. И още - в случай че са се отказали от " Топлофикация " - за какво, и дали биха предпочели газоснабдяване.
Анкетите са част от " Проучване на енергийните източници за отопление и топла вода - гр. София " и носят логото на Столична община и Енергийна организация Пловдив. Във въпросника уредниците на допитването изясняват, че задачата е възстановяване на качеството на въздуха и понижаване на нискокачествените горива за отопление в столицата, заяви Канал 3.

Проверка откри, че задачата е спусната от Регионалното ръководство на образованието ( РУО) - София, до шефовете на учебните заведения. Става въпрос за изследване на Енергийна организация Пловдив, която е сключила контракт със Столична община по отношение на план на кметството за възстановяване на качеството на атмосферния въздух. Трябвало да се проучат 6000 семейства в София и от общината решили, че най-удачно е това да стане, като децата интервюират родителите си.

Европейските положителни практики демонстрират, че най-хубавият метод за осъществяване на такива изследвания е те да се правят от възпитаници от втори - пети клас, които интервюират своите родители, написа в писмото на Столична община до РУО-София. По тази причина на 20 декември в инспектората били привикани шефовете на въпросните 83 съществени учебни заведения, а чиновници на енергийната организация от Пловдив им раздали персонално анкетите, с които дори инспекторите на РУО не се бяха срещнали и не знаеха за смущаващите текстове в тях.

" Това е самобитно проучване на потреблението на сила, което е мощен учебен инструмент ", разяснява пред Канал 3 началникът на РУО Ваня Кастрева.

" Всички политики би трябвало да се градят въз основа на разбор на справедливи условия. Това е главният претекст на общината, а за какво е този път, е въпрос на тяхно решение. Те са ни една от най-важните партньорски институции. След нас са децата ни, доста от методите на образование минават тъкмо когато те се разясняват в учебно заведение, в фамилията, да знаят, че това са значими тематики и така нататък Анкетата е анонимна и безусловно доброволна ", добави още Кастрева.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР